Ad van Mil

Na de tentoonstelling in november 2001 lid geworden van Fotokring Sint-Michielsgestel. Ik laat me graag inspireren op de clubavonden, kijk vaak door de lens en heb een brede belangstelling in te fotograferen onderwerpen met een voorkeur voor natuur. Dat laat ik hier zien in vijf portfolio’s.

Jeroen Bosch

In 2016 heb ik binnen de Fotokring meegedaan aan het z.g. Jeroen Bosch project. Eens iets heel anders dan ik gewend was. Hieronder ziet u de resultaten.

Close ups

Een van mijn favoriete bezigheden binnen de fotografie is het maken van close ups. Dat kun je op elke vierkante meter natuur doen. Je hoeft ook niet ver te reizen. Het vergt wel jaren van voorbereiding!

Denk daarbij aan het aanleggen van een vijver in je tuin, en wachten tot deze van zelf wordt bevolkt met allerlei mooie beestjes.

Vogels

Ik ga vaak met mijn camera de natuur in. Soms alleen maar meestal samen met leden van de Fotokring of leden van het IVN/VNW ‘s-Hertogenbosch. Als je samen op pad gaat zie je veel meer en zijn er mooie dingen te fotograferen. Je leert van elkaar en begint de natuurgebieden in de omgeving beter kennen.

Landschap

In 2017 zijn we binnen de Fotokring gestart met de huiskamerwerkgroep landschappen. Hieronder ziet u de resultaten tot nu toe.

In 2015 en 2016  heb ik het stadhuis van ’s-Hertogenbosch van binnen en buiten gefotografeerd. Daarvan zijn ruim 300 foto’s geplaatst in het boek ‘Van den Raethuys tot Stadhuis’. Dat eind 2016 is uitgebracht. 

Het is een geweldig mooi boek geworden met meer dan 300 bladzijden. Bij het lezen van het boek wandelt u eigenlijk virtueel door de meeste vertrekken van het gebouw en beleeft u niet alleen de kleurrijke en indrukwekkende geschiedenis van het stadhuis maar deels ook van de stad zelf. Vanaf het ontstaan van de stad tot op heden.